Madrid, 7 novembre 2012. – El president de l’Institut de Censors Jurats de Comptes d’Espanya (ICJCE), Rafael Cambra, va assistir a la 89 Assemblea-Convenció de l’Institut Mexicà de Comptadors Públics, que es va celebrar els passats 1 i 2 de novembre a Puerto Vallarta (Mèxic), i que va reunir centenars d’auditors d’aquest país.

Durant la seva intervenció, que va versar sobre el «entorn normatiu i professional a la Unió Europea», Rafael Cambra traslladar la necessitat de «superar l’informe d’auditoria tradicional i impulsar l’informe integrat», atès que «els agents econòmics i la societat demanden més transparència i claredat en la informació que subministren les empreses «. El president de l’ICJCE va explicar que la informació integrada-que inclou la informació financera, de riscos, corporativa, social i mediambiental-és imprescindible perquè accionistes, inversors i els mercats en general tinguin una imatge fidel de la capacitat de les empreses de crear valor.

A més va assegurar que aquesta informació serà més senzilla, més clara, més global i més comparable. «Accionistes i inversors no hauran d’esperar a la informació financera i corporativa obsoleta del tancament anual, atès que aquesta informació serà contínua en el temps perquè la presa de decisions sigui informada en el curt i llarg termini», va afirmar.

El president de l’ICJCE també va comentar les novetats normatives que en aquests moments s’estan debatent al Parlament Europeu com són la Directiva d’Auditoria, el Reglament d’Auditoria de l’Entitats d’Interès Públic, així com la refosa de les Directives comptables. I va emfatitzar que els auditors «impulsen i recolzen els canvis que apostin de manera decidida per la millora de la qualitat i la transparència de la informació que subministrem i que salvaguardin la independència i l’interès públic, màximes de la professió».

Va apostar per la posada de l’informe integrat com una de les eines fonamentals per aconseguir-ho, així com per l’aplicació internacional de les Normes Internacionals d’Auditoria, l’aplicació del Codi ètic, i el reforç del paper dels comitès d’auditoria de les empreses, entre altres qüestions.